Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

SVT, TV4 och C More gör det bra

Bonnier,EXP

Puh, det där var ett race. Och dä tänker jag inte på Sverige-Irland. I natt utvärderade vi 16 timmars live-tv under måndagen, men utan Martin Heinius – som då redan planerade tisdagens sändningar…

Det är ju mycket kvar än av fotbolls-EM, och projektledaren Callum Bloodworth & Co har mer på G från Expressen TV när vi nu successivt lanserar nytt innehåll och ny funktionalitet. Detta med ”Framtidens nyhets-tv” berättar Bonnier.se mer om här. I texten om all utveckling konstaterar dock Bella Levy, chef för Expressen TV, att vi förvisso kan bidra med en stark närvaro på gator och torg i Frankrike och dessutom satsa på nyheter. Men, det är förstås SVT, TV4 och C More som är bäst på själva spelet.

Bella Levy:

”Traditionella linjära tv-kanaler, som TV4 och C More, är fantastiskt duktiga på att producera och sända matcher. Det vi, som en renodlad digital aktör, kan erbjuda som komplement är något annorlunda. Vi tillför ‘tv’ till allt annat som görs och kan vara riktigt snabba – som efter huliganattacken efter England mot Ryssland i helgen.”

Jag är böjd att hålla med. SVT och TV4 har nu valt helt olika studiospår, men det vi tittare får ta del av är väldigt välproducerade matchsändningar. Mer tajt hos SVT, mer maffigt i Fyran.