Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nr 1 mobilt här och var i Sverige

2 414 000 läsare per dag och 14 procent fler än i fjol, om man räknar Expressens totalräckvidd i november. Stort tack för det förtroendet!

Det är SIFO som presenterar ny publikstatistik, och jag nöjer mig nu med att konstatera att det är rekordläsning både av mobilsajten (+ 70 %) och desktopsajten (+ 27 %).

Att Expressen får fler läsare är kanske ingen revolutionerande branschnyhet, dock, för så har det ju varit länge.

Men vad som är verkligt intressant för seriösa branschbedömare som analyserar det som är på riktigt relevant – trender, marknadsandelar, intäktsutveckling – är att vad som sker lokalt. På flera orter är Expressen nu större än Aftonbladet i mobiltelefonen eller på desktopdatorn. Hur många hade trott det för bara några år sedan? Hur många vet om det nu? 
Det finns hos en del en föreställning om en ohotad digital marknadsledare som också själv beskriver sig som ”primär nyhetskälla”. Väl så. Det är retorik riktad mot de egna medarbetarna och kanske också annonsmarknaden, vilket hör spelet till. Men gissningsvis läser både personal och reklamköpare på.

Förra veckan hade Expressen hela 46 procent av kvällstidningsmarknaden mobilt, enligt KIA-index. Och på flera platser runt om i Sverige är vi nu nummer ett, konstaterar SIFO. Här kan du ta del av siffrorna.

Vi har dock mycket kvar att göra, så vi väntar med att fira och lovar istället fortsatt hårt jobb.