Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Kvällspressen in i fin-tv

 Kvällstidningsjournalistik i framtidens tv-utbud var förvisso gårdagens stora snackis i medie-Sverige, men i ärlighetens namn var det nog fler som försökte förstå nyheten om att Aftonbladets chefredaktör och vd Jan Helin blir ny programdirektör på Sveriges Television, än som djupanalyserade Expressen TV:s uppsnacksprogram inför republikanernas presidentvalsdebatt i Las Vegas i natt…  Anne-Sofie Näslund, vår USA-korrespondent, var i alla fall på plats och tack vare samarbetet med CNN hade hon särskilt access på den CNN-arrangerade debatten. Mellan klockan 20-21 sände vi därför direkt från förberedelserna med egna inslag, exklusivt material från CNN och flera intervjuer – bland annat med debattprogramledaren Dana Bash, som väl får beskrivas som CNN:s Mats Knutson eller så.  En sån här tv-händelse är ju ett enormt event, inte riktigt som när Expressen TV i fjol höll partiledardebatt på Rival i Stockholm med Niklas Svensson som moderator. Det var stort för oss, men jag tror kanske inte att Anderson Cooper hade imponerats av vårt uppstyr. Nåväl. Hemma i studio 1 i Expressenhuset satt programledaren Hannes Nelander med gästerna Olle Wästberg och Elisabeth Wallentin och kommenterade bland annat opinionsläget och Donald Trumps plumpa utspel: Egentligen börjar Expressen TV samarbeta med CNN förrän vid årsskiftet, men redan nu fick vi alltså fin hjälp på plats. Mer ”fin-tv” än detta ämne är väl för övrigt svårt att uppbringa, föreställer jag mig. Det är ett år kvar till presidentvalet, ännu håller partierna bara på med att sålla fram sina kandidater, men intresset är redan stort. Nyhetschefen Johan Eslander, liveredaktören Linnea Pettersson och sändningsproducenten John Samuelsson höll ihop programmet bra, tyckte jag. Det var högt tempo, som det ska vara. Amerikanska debatter har en himla nerv, det måste jag säga, och det försöker vi förmedla redan inför-bevakningen. Själva debatten gick i CNN-kanalen klockan halv tre på onsdagsmorgonen (svensk tid), och vi tipsade om var kan se just CNN:   Nu på morgonen är våra utsända med igen,     klockan 07 börjar eftersnacket i Expressen TV.