Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mitt i natten – men Magid har talat med Expressen

Det blev en ännu en nyhetsintensiv natt på Expressen. Först samtal och SMS från bildchefen Karolina Westerdahl, som ledde nyhetsarbetet, och tidigare editionschefen Marcus Wallén. Därefter en snabb intake- och outputprocess som slutade med att jag skriver den här bloggen vid klockan 03.15-tiden på tisdagsmorgonen, sedan vi redigerat en intervju med den tidigare terroristmisstänkte Moder Mothanna Magid.

Magid greps, som alla vet, i torsdagskväll efter att rikslarm gått ut på tisdagskvällen och säkerhetspolisens chef på onsdagen höjt terrorhotsnivån till den näst högsta möjliga. Expressen och alla stora medier redovisade Magids namn och bild, en kvinna kände igen honom från media och på kvällen greps Magid i Boliden. I förrgår skrev dock åklagaren av misstankarna, och i natt var han tillbaka med sina vänner igen och talade då med Expressens reporter Diamant Salihu

”Hur känner du över att ditt namn är känt över hela Sverige och förknippat med den här händelsen?”, frågade Expressenjournalisten.

”Vad ska man göra? Nu har jag hamnat i den här sitsen. Det spelar ingen roll. Alla vet att jag är oskyldig. Jag hoppas att allt blir bra”, svarade Magid – som flera gånger upprepade att han inte är arg på någon. Inte heller på Säpo.

”De har gjort sitt jobb. Vem som helst kan bli misstänkt. Jag har blivit väl omhändertagen”, sa Magid om polisen.

Magids egna ord är viktiga i historieskrivningen om det uppmärksammade terrorhotet förra veckan, och han är tydlig med att Expressen får publicera hans identitet nu trots att han inte längre är brottsmisstänkt.

”Jag vill att ni delar med er vad jag sagt”, sa Magid till oss i natt. Tänkvärda ord för en och annan som debatterat det här fallet, föreställer jag mig, och med det går jag och lägger mig. Det blir säkert en hektisk tisdag.