Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rätt av SVT att sända dopet

SVT backar och sänder prins Nicolas dop, avslöjade Expressen nyss. Det tycker jag är ett bra besked och ett bevis för att public service-jätten lyssnar på sina tittare. Man må mena vad man vill om kungafamiljen och monarkin, och det är det många medborgare som gör, men nog är det rätt att SVT sänder ett kungligt dop?

Det såg länge ut som om att Nyhetsbyrån TT skulle sända istället för SVT, efter att också både Expressen TV och Aftonbladet TV erbjudit hovet sina tjänster, men nu blir det alltså som vanligt. Eller nästan, i alla fall, för SVT tänker inte ha någon studio före och efter festligheten. Det kommer naturligtvis kvällstidnings-tv aktörerna att ha, så det blir en mångfald i utbudet.

För många tittare är i alla händelser SVT-beskedet välkommet.