Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mediehistoria i kväll

Den senaste tiden har det höjts kritiska röster mot de etablerade mediernas olika insamlingskampanjer till förmån för flyktingkatastrofens offer. Det har hävdats att redaktionerna inte förhåller sig kritiska, att vi istället borde granska hur bistånd och gåvor används. Men det kommer en tid för det med; nu handlar det istället om att informera publiken om de akuta behoven av hjälp. Tittare, lyssnare och läsare vet nog att de traditionella medierna bara samarbetar med seriösa organisationer.

I kväll sker också mediehistoria: Sveriges Television, Sveriges Radio, Expressen TV, Aftonbladet TV, TV3 Play, TV4 Play, Kanal 5 Play sänder alla ”Hela Sverige skramlar” i Globen. Det gör också Dagens Nyheter, Dagens Industri, Sydsvenskan ovan Helsingborgs Dagblad tack vare en samsändning med oss på våning fyra i Expressenhuser i Marieberg.   Jag kan inte påminna mig om något liknande tidigare. Det finns anledning för alla inblandade – från galans initiativtagare till artisterna och medierna – att känna stolthet inför detta engagemang. Galan börjar klockan 19 i kväll, men vi börjar sända redan klockan 09 och följer förberedelserna hela dagen.    Våra medarbetare på plats ute i Europa är Terese Christiansson i Istanbul, Kassem Hamadé i Libanon samt Tomas Kvarnkullen och Cecilia Anderberg vid gränsen Kroatien-Ungern.    Programledare i Globen är Anna Herdenstam och i studion på Expressen sitter Fredrik Lennander och Hanna Malmodin:  I studion sitter också Karin Bülow Orrje:   Alla kommer delta i dagens långsändning, som ska ge pengar till bland annat Röda korset och Unicef.