Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Expressen TV samarbetar med BuzzFeed

Expressen TV inleder ett samarbete med BuzzFeed, den amerikanska nyhets- och underhållningssajten som Jonah Peretti startade efter att han varit med och dragit igång Huffington Post. Jag behöver nog inte dra hela BuzzFeeds historia här, det är ju en supersuccé som alla etablerade medier numera förhåller sig till, men för oss på Expressen är det roligt att all den tv som BuzzFeed producerar kommer distribueras av oss. Jag tror att vi, liksom många andra medieaktörer, har mycket att lära av BuzzFeed och det är intressant att följa deras utveckling.

Klas Granström, redaktionschef för digitala medier här, har ansvarat för diskussionerna om partnerskapet. Vi ser samarbetet med BuzzFeed som en del av den ambitiösa satsning som Expressen TV nu gör. Förra veckan började ett 25-tal nya medarbetare, och i snart sagt varje rum i Expressenhuset pågår projekt om ”framtidens nyhets-tv”. Projektet leds av Fredrik Sjöshult, och senare i höst tillträder Bella Levy som tv-chef och ansvarig för den dagliga verksamheten.

Vi tror mycket på detta, och här byggs därför studior och skapas nya koncept. Samtidigt är vi mitt i en omfattande nyhetsförmedling om bland annat flyktingkatastrofen och många medarbetare ute i Europa och här hemma rapporterar i live-tv. Det är viktigt med detta dubbla fokus.

Jag tror, precis som Klas Granström, att BuzzFeeds innehåll kommer att komplettera Expressen TV väl. Vi har ett tydligt digitalt fokus här, och då torde ju onekligen BuzzFeed vara en bra partner.