Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter 15 timmar – 40 miljoner tack

Tv,Rosling

”Hela Sverige skramlar”-konserten i går kväll blev en succé, om man nu kan beskriva en insamlingsgala så. Men jag tror att många tittare fick en påminnelse om flyktingkatastrofens konsekvenser, och dessutom fick hjälporganisationerna in cirka 40 miljoner. Det får vi väl ändå se som något positivt, denna dystra höst när det stora engagemanget väckts först sedan tidningar – som Expressen – publicerat en bild på en död liten pojke i en strandkant.

För oss på Expressen, som samarbetat med bland andra Röda korset under den här krisen, var det viktigt att bevaka galan fullt ut. Åtta sidor förhandsreportage i tidningen i går och sedan en direktsändning i hela 15 timmar.

TV,gala,start

Klockan 09 satt Fredrik Lennander och Hanna Malmodin i studion, sedan tog Karin Bülow Orrje vid och i Globen fanns Anna Herdenstam fram till midnatt.

Tv,split

Räkna till dessa alla utsända journalister runt om i Sverige och i Europa som bidrog till sändningen, som också visades hos Dagens Nyheter, Dagens industri, Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad.

TV,fartyg

Gala,kroatien.jpG

Stort tack till alla inblandade, här ovan Tomas Kvarnkullen, som bidrog till att uppmärksamma behovet av att samla in pengar till de som flyr krig och fattigdom. Det blev en lång kväll, men när publiken gått hem och alla andra medier slutat sända kämpade Lii Hylander på – sist vid Globen:

Tv,sist

Så ska det vara, det finns alltid mer att berätta. Och Expressen TV återkommer förstås om flyktingkatastrofen, vår tids viktigaste berättelse.

Flera åskådare som intervjuades i Globen i går framhöll mediernas skildringar av det hemska som pågår som anledningen till att så många sträcker ut sin hand nu, och därför är det också viktigt att vi på redaktionerna orkar hålla i. Publicistiken räddar faktiskt liv, när våra bilder och texter får medmänniskor långt bort i trygga Sverige att vilja bistå den som kanske flytt från Syrien, Afghanistan eller Eritrea.