Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Ulf Nilson har skrivit sin sista veckokrönika

Carl-Adam Nycop ville inte ha Ulf Nilson i Expressens spalter. Nu blir det som den här tidningens grundare, förste redaktionschef och ansvarige utgivare önskade. Men först 52 år senare, för så länge har den idag 82-årige världsreportern skrivit regelbundet här.

Det var nog tur att andreredaktören Nils Hallerby och chefredaktören Per Wrigstad redan 1963 struntade i Nycop och anställde Nilson – på ett konditori vid Klara kyrka, nära Aftonbladet där Nilson då jobbade.

Det har varit en otrolig karriär, väl dokumenterad inte bara i Expressen utan också flera böcker, men i dag intervjuas Ulf av Karin Sörbring om att han nu skrivit sin sista veckokrönika i Expressen. Vår uppdrag är ju ”roa, oroa och förarga” och det kan man ju onekligen konstatera att denne skribent har gjort.

Jag vill dock inte tacka Ulf Nilson, inte än, för jag tror nog ändå inte att vi sett och hört det sista av honom. Men vill ni titta på mer redan nu, så är här ett tidigare tv-inslag om Cecilia Hagens möte med legendaren: