Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Köpa kvällstidning?

Ni är många som vill att den här bloggen nu ska handla om de senaste dagarnas uppgifter i den norska affärstidningen Dagens Næringsliv, nämligen att Bonniers – som äger Expressen – räknar på ett bud på Aftonbladet. Och att en bank anlitats av Bonniers för att värdera Schibsteds och LO:s kvällstidning.

Schibsted har, förstås, omedelbart meddelat att Aftonbladet inte är till salu och så långt följer allt manus oavsett hur historien väl slutar.

Några kommentarer, också från Aftonbladet-medarbetare i sociala medier, har kanske varit mer emotionella än rationella, men sådana här eventuella processer är ju långsiktiga och heller inget som avgörs av tjänstemän i Sverige. Det är ägarna, i främst Oslo men också på Wall Street i New York, som ska ta ställning till framtida bud om det kommer några. Och vad ett börsbolag svarar beror förstås på priset, och något sådant finns inte än.

I flera inlägg som gjorts i debatten nu har det påmints om att Schibsted på olika marknader säljer av ägande i traditionella publicistiska verksamheter, samt att man i år offentliggjort förhandlingar med MittMedia om att bilda en ny koncern där Svenska Dagbladet ska få ingå – och där Schibsted bara ska äga 30 procent.

Allt detta är kontexten för diskussionen nu, men uppgifterna i Dagens Næringsliv tänker jag inte bekräfta eller dementera här. Allt som står ovan är allmänt känt och har omnämnts i media under de senaste dygnen efter att mediebomben, som den kallades, briserade.