Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Vi firar framtiden – och delar ut Apple Watch

Showroom,ChristinaRask

Vi firade lite i går. Och Christina Rask, tidigare redigerare men som numera jobbar med produktutveckling i digitala kanaler, blev efter en lottdragning på centralredaktionen första Expressen-medarbetare att få börja bära en Apple Watch.

Showroom,PeterFrey,LovisaBergstedt

Peter Frey, IT-chefen, och Lovisa Bergstedt, projektledare på redaktionen, drog vinnaren och detta har vi gjort förr; när vi invigde Expressens showroom samlades också personalen och den gången var det läsplattor som gällde. Medarbetarna på Expressen ska ha möjligheter att testa ny hårdvara, och har man inte turen att få gå runt med en egen smart klocka så kan man testa en i vårt showrum. Där ska allt nytt finnas.

Showroom,utvecklare

Flest blombuketter delade vi ut till de duktiga utvecklare som tagit fram både Expressens nya desktopsajt och den Apple Watch-nyhetsapp som vi släppte i torsdags. Produktägarna Lina Hallmer och Simon Hjälmefjord och deras kollegor har gjort ett kanonjobb, och fick förtjänstfulla applåder av hundratals andra Expressen-anställda. Jag skrev för övrigt lite om arbetet med desktopsajten och nyhetsappen i söndags.

Här är utvecklarteamen på bilden: Erik Roginski, André Stenvall, Johan Rydenstam, Kalle Ahlin, Esteban Vega, Simon Hjälmefjor, Johan Forsell, Stefan Tingström, Erik Hellberg, Oscar Tholander, Pär Strindevall, Jonas Sandman och Lina Hallmer.

Showroom,AnjaLSundberg,OscarJulander

De sista blommorna gick till Anja L Sundberg och Oscar Julander på Expressen TV som fick representera en redaktion som gör ett kanonjobb. ”Åtta live-tv sändningar på en dag”, sa jag i mitt beröm på stormötet. Men jag hade fel. Anja höll artigt nog tyst just där och då, men de gjorde faktiskt nio sändningar på en en enda dag. Det är det drivet som är framtiden.