Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Universitet svek

Karlstads universitet utbildar i ”Medie och kommunikation”. Dessutom i ”Kulturvetenskap”. Men de studenter som i går kväll ville höra konstnären Lars Vilks anförande om yttrandefrihet, de var hänvisade till  en annan lokal i stan – en gammal bankfastighet – där talet hölls.

Expressen TV sände från Karlstad, men jag var med i Sveriges Televisions ”Värmlandsnytt” och senare också i ”Aktuellt” och kritiserade att universitet inte våga hålla mötet hos sig.

Jag upprepar gärna att det var fel – och att Paula Holst och de andra studenterna i Utrikespolitiska förening gjorde rätt som bokade en annan fastighet. Ungdomarna stod upp för den yttrandefrihet som, faktiskt, universitet svek.