Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Universitet svek

Karlstads universitet utbildar i ”Medie och kommunikation”. Dessutom i ”Kulturvetenskap”. Men de studenter som i går kväll ville höra konstnären Lars Vilks anförande om yttrandefrihet, de var hänvisade till  en annan lokal i stan – en gammal bankfastighet – där talet hölls.

Expressen TV sände från Karlstad, men jag var med i Sveriges Televisions ”Värmlandsnytt” och senare också i ”Aktuellt” och kritiserade att universitet inte våga hålla mötet hos sig.

Jag upprepar gärna att det var fel – och att Paula Holst och de andra studenterna i Utrikespolitiska förening gjorde rätt som bokade en annan fastighet. Ungdomarna stod upp för den yttrandefrihet som, faktiskt, universitet svek.