Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Fyra mediepoddar – och tre önskningar

Jag slår ju gärna ett slag för podcasten ”MattssonHelin”, men det finns fler mediepoddar att tipsa om.

Som ”Attladottir & Bjurwald”, som görs av Margret AtladottirPolitism och Lisa BjurwaldMedievärlden. Eller ”Lokalen”, som görs av Dala-Demokratens chefredaktör Bosse Andersson och Dalarnas Tidningarnas dito Carl-Johan Bergman. Och ”GullbergNordström”, med Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg och Arbetarbladets chefredaktör Daniel Nordström.

En podd man vill höra vore förstås WolodarskiKarén”, med chefredaktörerna Peter WolodarskiDagens Nyheter och Fredric KarénSvenska Dagbladet. Eller ”Hanna & Casten”, med Sveriges Televisions vd Hanna Stjärne och TV4:s vd Casten Almqvist. Men detta är nog inte särskilt realistiska önskningar.

Större chans då att branschmediernas chefredaktörer Helena GierttaJournalisten, Claes de FaireResumé och Fredrik SvedjetunDagens Media gör något ihop. D e t vore något. De kan göra en podd alla tre, eller så turas de om. Olika konstellationer varje vecka, kanske kan Sveriges Televisions Katarina Andersson – tidigare på radions ”Medierna” – hålla ihop detta? Om de är fyra som turas om att göra podden två-och-två kan det bli olika energi och infallsvinklar?

Start om två veckor?