Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Dömd i dag för jakt på Expressens källor

Försäkringskassans chef Torgny Collin fälldes i dag för brott mot efterforskningsförbudet. Södertörns tingsrätt skriver i sin pressrelease:



Collin ska, om domen vinner laga kraft, betala böter om 40 000 kronor. Han nekar till anklagelsen, men det finns bevis till och med i form av en bandinspelning av säkerhetschefens försök att fråga ut anställda om vem som kan ha tipsat Expressen.

Jag tycker att det är bra att domstolen värnar den grundlagsskyddade meddelarfriheten. Källskyddet är heligt. Lasse Wierups granskning i Expressen om missförhållanden inom myndigheten var en relevant granskning.