Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Best of Demo – och i går kom Sifo med ännu fler rekordsiffror

”Best of Demo”. Så löd rubriken på mötet i går eftermiddag när tio olika utvecklingsteam här på Expressen berättade för chefer och medarbetare om funktioner och produkter som tagits fram bara under den senaste månaden. IT-chefen Peter Frey och redaktionens utvecklingschef Jakob Wagner stod och tog emot oss alla utanför hörsalen Bakom Rubrikerna i Expressen-huset, och utan att avslöja vad som därefter sades – det kommer ni att bli varse om senare – känns det riktigt spännande nu. Det är stora utmaningar, men också mycket på G.

I dagens tidning skriver vi om en superfärsk räckviddsundersökning från Sifo, den Orvesto som kom i går, där det bland framgår:

## Expressen ökar antalet läsare med 434 000 till 2 339 999 per dag, den högsta siffran som Sifo uppmätt för oss. Expressens ökning är 23 procent, samtidigt som konkurrenten Aftonbladet ökar med 9 procent.

## Störst är ökningen för Expressens mobilsajt – hela 126 procent. Aftonbladet ökar med 30 procent.

## Expressens desktopsajt ökar antalet läsare med 19 procent och har flest antal läsare hittills: 1 118 000 per dag. Aftonbladet ökar inte alls.

## Båda papperstidningarna tappar läsare jämfört med förra året, Expressen med 11 procent och Aftonbladet med 12 procent.

Aftonbladet är ännu störst. Men det totala gapet mellan de båda kvällstidningarna minskade i januari med 158 000 läsare per dag, jämfört med samma månad i fjol.

I måndags redovisade vi för övrigt nytt mobilrekord med över fyra miljoner unika webbläsare under vecka 8, 2015, och i tisdags kom den nya sajten Quizzat.se med underhållande tester. Denna vecka har Expressen också friats friats av Pressens Opinionsnämnd för flera anmälningar om granskningarna om rasism på hatsajter, samt klandrats av nämnden för en publicering om Mikael Persbrandt som var faktamässigt korrekt, men som nämnden ansåg var fel att göra.

I dag är det fredag.