Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Nyhetsapp – i din klocka

Expressen,klocka,KarinOlsson

I dag lanserade Expressen en nyhetsapp – för smarta klockor. På bilden ser du kulturchefen Karin Olsson som fick chansen att testa den på centralredaktionen.

”Smarta telefoner” och ”smart-tv” har ni hört talas om tidigare, men nu kan ni alltså köpa en Android Wearable och läsa nyhetsrubriker och notiser på armbandsuret. Jättar som Samsung och Apple tror stenhårt på detta, och då vill väl inte vi på Expressen vara sämre…

klockor_app_ljus.jpg

Under hösten har Expressen lanserat sju olika sajter – varav tre stycken i Tyskland, Turkiet och Norge – och nu kom det alltså en nyhetsapp för smarta klockor. IT-chefen Peter Frey berättar mer om utvecklingsarbetet för Journalisten och Medievärlden, och bland annat Resume.se skriver om dagens branschnyhet. Du kan också läsa hur Jakob Wagner, redaktionell utvecklingschef, beskriver vår senaste nyhet här.

Förra veckan skrev jag om de fyra sajter som lanserades då, och nu alltså detta från produktägaren Simon Hjälmefjord. Jag tror på successiv utveckling, att pröva sig fram, och om detta berättade i går också Joel Abrahamsson från vår utvecklingsavdelning när han talade på ”Mermaid” på #tv4tech :

JoelAbrahamsson

Tv4tech,1 Tv4tech,2

Joel förklarade hur Expressen i år utvecklat en ny sajt för läsplattor, den som ibland kallas för ”iPad-sajten”, och sådana större projekt tjänar också som påminnelse om vi förbereder betydligt även större lanseringar än en nyhetsapp för klockor. Spännande tider, onekligen.