Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Nya sajter – nya avslöjanden

I dag fortsätter Expressens grupp för undersökande journalistik att avslöja anmärkningsvärda omständigheter kring SD-försvarspolitiken Mikael Valtersson. I går berättade vi om Valterssons vurm för nazism, och att han angett Adolf Hitler som sin favoritperson i historien, och nu granskas hur Valtersson fått tillgång till icke-offentliga handlingar.

Det här är god samhällsjournalistik, och på torsdag kan reportern David Baas och grävchefen Christian Holmén tilldelas ”Stora Journalistpriset” för just SD-avslöjanden. De konkurrerar mot starka nomineringar, men det talar nog till Baas & Holméns fördel att deras bidrag inte är ett enstaka projekt, utan bara en del av en ständigt återkommande granskning. De har dessutom varit nominerade flera gånger tidigare.

En annan nyhet skrev Resumé om i går, nämligen att Expressen Labs ska lansera nya sajter och appar varje månad. Det här har vi jobbat efter en tid, och en förutsättning är att redaktion, analys, utveckling, försäljning och marknad samverkar nära. Alla avdelningar måste involveras från start, och redan i höst har vi lanserat bland annat Omtalat, Sportfeed och Gilladjur. Plus en ny sajt för läsplattor och en ny app för IPhone. Men detta är bara början.

Det pågår här ett förändringsarbete som involverar alla – alla! – anställda. Vi har mycket att lära av andra, och av interna erfarenheter, men vi kommer att vara lika målmedvetna i denna omställning som i vår nyhetssajt.

Vi ska vara snabba också. Styrgrupper och projektplaner i all ära, sådana är bra i stora projekt, men så arbetar inte de entreprenörer som vi konkurrerar med. Vi måste alltså jobba annorlunda, och hur ska jag be att få återkomma till.