Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Ny sajt i dag – om eSport

I går presenterade vi en nyhetsapp för smarta klockor, Android Wearables, och i dag kom nästa produkt från det som kallas för Expressen Labs: en sajt om eSport och som finns på alla plattformar.

Gamefeed

Den heter Gamefeed, görs i nära samarbete med Viagame och lanseras nu när årets upplaga av DreamHack Winter drar igång. På Gamefeed får besökarna tillgång till exklusiva tv-sändningar från internationella eSport-sändningar. Så här beskriver SPORT-Expressens chef Anders Nettelbladt sajten i vår interninfo:

Innehållet har redaktionellt fokus, med svensk bevakning av de internationella eSporteventen. Den första stora händelsen i fokus är DreamHackWinter, världens största LAN-­event, som startar idag i Jönköping. Gamefeeds redaktionkommer att vara på plats i Jönköping för att bevaka eventet.”

Gamefeed, som har Linda Herman som redaktör, är bara en av alla höstens nysatsningar här. Efter sommaren har vi lanserat Omtalat, Omsnakket, Begenmek, Superschnack, Gilladjur, Sportfeed samt en sajt på Expressen.se om andra världskriget. Plus nyhetsappen till armbandsklockan, då.

Gamefeed görs alltså i samarbete Viagame och tv-kanalen TV6, alltså MTG. Bakgrund:

”Viagame har funnits med på eSportkartan sedan juni i år och producerar och sänder destörsta globala eSport-­turneringarna på flertalet språk. Från årets DreamHack Winterkommer Viagame att sända DreamHack Hearthstone Championship, ASUS ROGDreamLeague (Dota 2), samt intervjuformatet Seltzer@ som är en favorit i repris frånDreamHack Summer. Tidigare under året har man bland annat sänt LCS, TheInternational och ett antal Hearthstone-­turneringar.”