Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Kvällspressen skriver tv-historia – visar varandras debatter

Den här veckan skrivs tv-historia. I kväll direktsänder Aftonbladet TV den första partiledardebatten i online-tv, och på onsdag är det Expressen TV som samlar alla riksdagspartiernas ledare.

De stora satsningarna på sakpolitisk debatt i kvällstidnings-tv är bara ytterligare exempel på hur mediemarknaden snabbt förändras; inför hundratals åskådare på Waterfront och Rival i Stockholm kommer programledarna Karin Magnusson respektive Niklas Svensson att vara med och utveckla hur tv-mediet utvecklas, och det i en tid då allt fler väljer att ta del av journalistik i digitala kanaler. En genomsnittlig dag väljer cirka fem miljoner svenskar att konsumera Aftonbladet och Expressen, enligt nya siffror från Sifo om juli månad.

Det går fort nu, och Aftonbladet-debatten kommer förstås att bevakas av med samma allvar som vi skildrar det som sägs i exempelvis SVT och TV4. På Expressen.se kommer vi att referera och analysera kvällens partiledardrabbning och till och med visa den; vi som är i nyhetsbranschen talar ofta om så kallad ”nyhetsrätt” och den utvidgas ibland för att samhällsviktigt innehåll ska komma fler till del. Jan Helin, Aftonbladets publisher, och jag har enats om att en partiledardebatt är ett sådant tillfälle och därför kommer vi att utsända varandras respektive debatter.