Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Rekord igen – mobilen större än desktop

I natt, när vi räknade samman siffrorna för den senaste veckan, kunde IT-chefen Peter Frey konstatera att det blev rekord igen:

## 2 252 334 unika besök för mobilsajten är hela 144 % fler än i fjol.

## Trafiksiffran är följaktligen snäppet högre än den förra toppsiffran, 2 240 338 unika besök, från förra veckan. Största publiken någonsin i mobilen, alltså, och det utan att vi räknar in några av våra appar.

## Men, vilket väl kanske säger mest om utvecklingen, för första gången har Expressens mobilsajt fler unika besök (2 252 334) än Expressens desktopsajt (2 216 806). Och då har vår desktopsajt ändå 14 % fler besök än i fjol.

Vi kan också redovisa nya rekord för antalet besök på mobilsajten (6 722 454) samt för antalet sidvisningar (23 021 056).

Ökningen kan förstås förklaras av en generell utveckling, men också av ett exceptionellt nyhetsläge med krigen i Ukraina och Gaza, ytterligare två flygplanskatastrofer, reportern Johanna Karlssons starka artikelserie om ”SVENSKA SLAVAR” samt gårdagens oväder med regn och rusk över stora delar av Sverige. Allt detta sammantaget har bidragit till att rekordmånga valt Expressens mobilsajt, och det är vi ödmjukt tacksamma för.

Egentligen är det förstås ännu många fler som konsumerat Expressen i sin mobiltelefon, som alla i branschen vet är ju både besökslojaliteten och sidvisningsfrekvensen större hos de som väljer våra appar före mobilsajten. Men det år nu mobilsajterna som brukar diskuteras, så vi är naturligtvis nöjda som det är. Det finns dock mycket att göra för att Expressen ska förbättra erbjudandet ytterligare, och det lär jag få återkomma till.