Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Expressen på arabiska

Byline,kassem

Expressens korrespondent i Beirut, Kassem Hamadé, är verkligen en skicklig reporter. Just nu bevakar han konflikten i Gaza, och reportaget ”De som dödar barn är inte soldater” är ett utmärkt exempel på varför kvalitetsjournalistik är så viktig. Med egna ögon och öron ser han nyheter bortom nyhetsbyråernas sammanställningar av antalet attacker. Det är viktigt att vara på plats, oavsett om det handlar om lokaltidningens närvaro på glesbygdernas kommunfullmäktigesammanträden eller de stora redaktionernas krigskorrespondenter i Mellanöstern.

Jag har bloggat om Kassem Hamadé förr, bland annat i posten ”En unik reporter”, och i dag publicerar vi hans reportage på arabiska. En gång i tiden var ju Expressen en så kallad ”Bodoni-tidning”, vi hade alltså rubriker i typsnittet Bodoni, men nu kör vi Knock Out i tidningen kompletterat med Miller Cond på opinionssidorna. På mobilsajten är det Siri, om jag minns rätt, men fråga mig inte om detta…:

Arabiska

Vi publicerar också på engelska, för att fler ska kunna läsa:

Engelska,Kassem