Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Expressen på arabiska

Byline,kassem

Expressens korrespondent i Beirut, Kassem Hamadé, är verkligen en skicklig reporter. Just nu bevakar han konflikten i Gaza, och reportaget ”De som dödar barn är inte soldater” är ett utmärkt exempel på varför kvalitetsjournalistik är så viktig. Med egna ögon och öron ser han nyheter bortom nyhetsbyråernas sammanställningar av antalet attacker. Det är viktigt att vara på plats, oavsett om det handlar om lokaltidningens närvaro på glesbygdernas kommunfullmäktigesammanträden eller de stora redaktionernas krigskorrespondenter i Mellanöstern.

Jag har bloggat om Kassem Hamadé förr, bland annat i posten ”En unik reporter”, och i dag publicerar vi hans reportage på arabiska. En gång i tiden var ju Expressen en så kallad ”Bodoni-tidning”, vi hade alltså rubriker i typsnittet Bodoni, men nu kör vi Knock Out i tidningen kompletterat med Miller Cond på opinionssidorna. På mobilsajten är det Siri, om jag minns rätt, men fråga mig inte om detta…:

Arabiska

Vi publicerar också på engelska, för att fler ska kunna läsa:

Engelska,Kassem