Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Objuden gäst i Bryssel?

Dagens läsning i Expressen: reportrarna Linda Flood och Hanna Jakobsson rapporterar från Strasbourg och Bryssel, där våra svenska EU-parlamentariker verkar. Kristofer Sandberg har tagit bilderna, och det är ett intressant reportage för alla som vill veta mer om hur beslut fattas.

En klassisk Expressen-reklamkampanj löd: ”Till Bryssel kommer också objudna gäster”. Med denna menade vi då, efter EU-inträdet 1995, att medlemskapet också medförde att getingen – som var avbildad i luften på reklamaffischen – var på väg till Europas beslutsorgan för att granska vad som skedde där. Vi kan väl säga att vi levt upp till det nu, igen, med detta reportage.