Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Rätt eller fel med bilderna?

Det här är ingen vanlig syn på sajten, men det var heller inga vanliga bilder som vi publicerade i går. Eller så var det just det, för fotografierna från krigets Syrien skildrade ju det vi vant oss med – men i en större omfattning och med en närgångenhet som inte setts så mycket i media. Normalt är vi, förstås, restriktiva med bilder som kan uppfattas som stötande, men när det handlar om krig och katastrofer gör jag ibland undantag.

Det är viktigt att visa också det hemska. Förståelsen för exempelvis flyktingströmmen från Syrien ökar rimligen hos de mest hårdnackat främlingsfientliga så kallade troll som förpestar debatten med hets och hat, när de ser sån här dokumentation. Men kanske är det inte dem som vi vill varna, utan främst unga. Det är alltid en balansgång hur vi ska agera publicistiskt, och här diskuterade webbens editionschef Alexandra Forslund och jag och kom fram till den här förvarningen. Vad tycker ni? Är det så vi ska göra? Borde vi ha visat mer? Eller mindre?

Mejla mig på thomas.mattsson@expressen.se