Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Unikt upprop i dag

I dag publicerar både Expressen och Aftonbladet ett upprop mot främlingsfientlighet. Hundratals kända svenskar har redan ställt sig bakom förre TV4-chefen Janne Schermans initiativ, och kan göra det på ossalla.nu

Det är mycket ovanligt att de båda ledande tidningshusen gör gemensam sak. Men kvällstidningarna har den största publiken, och fungerar gärna som opinionsbildare.

1999 deltog bland andra Expressen och Aftonbladet i den gemensamma granskning av nynazism som flera redaktioner genomförde. 2009 sampublicerade vi, med DN och Svenska Dagbladet, namninsamlingen för den fängslade journalisten Dawit Isaak.

Det finns alltså några exempel, men dagens upprop på debattsidorna är alltså en publicering som sticker ut. Joel Holm och Karin Lindblom, debattredaktörerna på Expressen respektive Aftonbladet, är normalt konkurrenter om relevanta åsikter ñ men uppropet mot främlingsfientlighet hade de inte problem att ens om.

Skriv under du också på ossalla.nu