Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Ny mobilsajt i dag

I natt har vår utvecklingschef Jakob Wagner, mobilansvariga Joakim Svensson och flera andra varit igång för att releasa vår nya mobilsajt som finns på Expressen.se för dig som läser detta på exempelvis en smart phone. Om du läser på vanlig desktop, så kommer du fortfarande till desktopsajten.

Mejla gärna dina synpunkter till thomas.mattsson@expressen.se, så ska jag se till att gänget som jobbar med mobilsajten får dem.

Ni får ha respekt för att detta är en produkt som bara år timmar gammal, men här är en sammanfattning av några av nyheterna. Det kommer förstås fler, men detta är nytt för i dag;

» Anpassad sajt efter enheten – oavsett om du besöker oss med en mobil, tablet eller dator får du den version vi hoppas ger dig den bästa upplevelsen av Expressen.se.
» Nytt och modernare utseende med större närhet till Expressen som du är van att känna igen dig i andra kanaler.
» Snabbare uppdateringar av pågående nyhetshändelser.
» Mer överskådligt och lättläst innehåll, t ex i form av ny dämpad bakgrund för behagligare läsning och ett nytt typsnitt i ”Expressen Siri”.
» Förbättrad och mer rörelseoptimerad navigering och interaktion som t ex ny meny och nya swipe-puffar, där du kan hitta mer innehåll om du bläddrar på din skärm.
» En mer bildrik upplevelse med bättre upplösning på alla bilder.
» Lättare att dela artiklar till dina vänner på sociala medier.
» Plus ännu mer innehåll och då förstås särskilt i form av tv-klipp och program.

En annan nyhet för dig som vill hålla sig uppdaterad är ”Dina nyheter” – en ny service som gör det enklare och lättare att hitta in det stora nyhetsflödet på Expressens sajt. Klicka på ”Senaste nytt” i toppen på sajten så öppnas tjänsten som håller reda på vilka nyheter som publicerats sedan du var inne hos oss senast.
Men, blir det inga andra nyheter?
Lugn, de kommer. Detta är den första versionen av mobilsajten och därmed kan det nog också bli lite stökigt. Så vi hoppas att du har tålamod om det skulle bli en viss flyttröra och hoppas kunna återkomma med fler nyheter.
Förutom de senaste nyheterna får du också tillgång till massa mer innehåll på Expressen som t ex fördjupande dokument, populära podcasts, krönikor av våra profiler, med mera, med mera.