Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Expressen TV hos TV4

I dag berättar TV4 om ett ökat samarbete med Expressen TV. Bland annat kommer Fyran att kunna visa Expressens nyhets-tv på sina olika plattformar, vilket ger TV4 större möjligheter att erbjuda sina tittare exempelvis ”breaking news”-bevakning. Och för Expressen TV betyder nyhetsleveransen förstås inte bara ett erkännande, vilket vi är ödmjukt stolta över, utan också att än fler kommer att kunna se vårt innehåll.

I våras började Expressen TV visa ”Primetime”, en nyhetsshow som fick stor uppmärksamhet och som ökade tittandet, och dessutom sände vi mycket från bland annat prinsessan Lilians begravning, prinsessan Madeleines bröllop och Husby-oroligheterna. Niklas Svensson, Anna Jernberg Carlson och de andra var i rutan mest hela tiden.

Rörlig bild är idag en hygienfaktor för en mediesajt, och nyhetsredaktioner som inte regelbundet kan erbjuda live-tv kommer snart att vara irrelevanta. Den rörliga bilden blir lika självklar som färgbilder en gång blev, men vi måste alla lära oss mer om vilka format som är mest lämpade och hur de ska presenteras. Runt om i världen testas det därför med olika satsningar, Skandinavien är en av de mest innovativa marknaderna men nu händer det också allt mer i USA, Storbritannien och Tyskland. NBC, The Sun och Bild är bara några jättar som nu prövar sig fram.

”Primetime”, exempelvis, var det mest sedda Expressen TV-programmet på mobilsajten. Vad betyder det? Att nyhets-tv är extra viktigt när man väljer att besöka en nyhetssajt på en smart phone? Jag vet inte, och ingen annan heller. Men vi testar oss fram, som så många andra mediehus, och en del i Expressen TV kommer ni att känna igen i höst och annat inte. Jag tror att man måste vara ganska öppen här: vi utvecklar ju allt detta i realtid och inför öppen ridå – i, exempelvis, din mobil.

Samarbetet med TV4 inspirerar förstås, och här har vi mycket att lära av den gedigna tv-erfarenheten. Expressen TV kan bidra med kvällstidningens nyhetsdriv. Detta känns spännande och även om jag kanske är lite kryptisk här, så tror jag att ni också ser potentialen.