Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya strategier för Dawit

I dag är vi några som skriver på DN Debatt om Dawit Isaak. Inlägget, ”Nu krävs nya strategier för att få Dawit Isaak fri”, handlar om att Sverige måste pröva fler vägar i det diplomatiska spelet för att få loss den svensk-eritreanske journalisten som fängslades i Asmara 2001.

Här bör sägas att vi som skriver på DN Debatt förstås inte har full insyn i det arbete som Utrikesdepartementet (UD) gör. Vi konstaterar dock att engagemanget är stort:

Ett intensivt arbete förs både på internationell nivå och på svensk hemmaplan för att få Dawit Isaak fri.”

Men. Vi tror att det kan göras än mer, och ger några exempel i texten. Undertecknare är Gunnar Ardelius, ordförande Sveriges författarförbund, Stina Lundberg Dabrowski, ordförande Publicistklubben, Jeanette Gustafsdotter, vd Utgivarna, Ola Larsmo, ordförande Svenska PEN, Jonathan Lundqvist, ordförande Reportrar utan gränser, Kerstin Neld, vd Sveriges Tidskrifter, Jonas Nordling, ordförande Journalistförbundet, Leif Öbrink, ordförande Stödkommittén Free Dawit, och så jag.