Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Bra att öka pressetisk tillsyn

Nu är det offentligt att Allmänhetens Pressombudsman (PO) kommer att pröva det som tidningarna, som valt att ingå i det självsanerande systemet, publicerar i sociala medier. Journalisten skriver om nyordningen som jag argumenterat för.

Det har varit olika diskussioner, men jag tror att detta blir bra. Idag kan man inte PO-anmäla en tidning för det som sprids på redaktionens konton på exempelvis Facebook, men det kan man snart. Det är positivt att pressetikens regelverk också omfattar sociala medier som utgivaren har kontroll över.