Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Uppdraget i Husby

20130522-021011.jpg

Nyhetschefen Anna Skarin och programledaren Anna Jernberg Carlson i ”Primetime” vid 02.15-tiden i natt. Vi började sända programmet klockan 18.30 på tisdagskvällen, och vid såna intensiva nyhetslägen som när det är oroligheter i Stockholms förorter blir det hårt jobb och stressigt på en redaktion med ett sånt nyhetsfokus som Expressen. Då sänder vi naturligtvis länge, och ch just när jag skriver detta bryter programledaren av reportern Jens L´Strade som gör live-tv från en brand i Husby och lämnar över till Daniel Alsén som sänder direkt från en annan pågående brand i Jakobsberg.

Det brinner också i Fittja, säkert också på fler ställen, och det är många medarbetare som under redaktören Kicki Pousettes ledning har bidragit till Expressens tv-bevakning och som fortfarande gör det. Jag vill tacka alla som jobbar så ambitiöst med att försöka informera allmänheten om det som sker, och hoppas att tittarna har förståelse för att det stundtals kan vara svårt för journalisterna att få en bra överblick trots att vi har många team ute på olika ställen.

I går blev jag för övrigt intervjuad av Journalisten om bevakningen: ”Medieskugga inte orsaken till upploppen i Husby”.:

”Hur ska medier bevaka upplopp på ett relevant sätt?
– Genom att vara på plats och skildra det som sker – satt i ett sammanhang. När Expressen TV sände ”Primetime” i går intervjuade vi politiker, experter, poliser och boende och kunde – innan det blev för stökigt – diskutera problemen i Husby. Sedan, när det blev stenkastning och eldande, blev det förstås mer rak nyhetsförmedling. Så: mitt råd är att vara på plats.”

20130522-012004.jpg

Klockan är nu halv tre på onsdagsmorgonen ocjh ”Primetime”-gänget kämpar på, du kan också läsa senaste nytt på Expressen.se