Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Hjälp oss hjälpa

I fjol: Ghana, Bulgarien, Vietnam, Indien och Malawi.

I år: Somalia, Moçambique och Niger.

Nu fortsätter Expressens kampanj tillsammans med Unicef – och resan för oss till de som behöver dig.

Det här är en bild från onsdagskvällens ”Primetime” i Expressen TV. Vår världsreporter Terese Cristiansson som, tillsammans med fotograferna Martin von Krogh och Pieter teen Hoopen, har besökt barnen som behöver hjälp medverkade för att berätta om våra reportage de närmaste dagarna.

I studion satt Mark Levengood, som i många år bistått Unicef, och programledaren Anna Carlson Jernberg och diskuterade ”För varenda unge”-kampanjen, som ju handlar om att samla in pengar.

Om att bli världsförälder och skänka 100-300 kronor per månad.

Ge en gåva.

Köpa fältprodukter – som vaccin – eller kanske en Unicef-nål att sätta på jackan.

## År efter år gör vi samma sak här: mobiliserar Expressens resurser för att informera så många som möjligt om varför Unicefs arbete är så viktigt.

I lördags ställde vi ut Expressen-bussen i centrala Stockholm och engagerade ett 30-tal kändisar för att samla in pengar.

Bara den insamlingen kommer att ge cirka 8 000 barn poliovaccin.

Jag vill därför rikta ett stort tack till Douglas ”Dogge” Léon, Zinat Pirzadeh, Richard Herrey, Joakim Nätterqvist, Annika Jankell, Eva Röse, Wille Crafoord och alla andra som deltog i helgen.

## Men nu är det din tur att hjälpa till. I morgon börjar artikelserien som handlar om varför.

Terese Cristiansson, vår världsreporter som har skildrat krig och katastrofer över hela världen, som har bott hemma hos en familj i Gaza för att skildra vanliga människors nöd i Palestina, som var ensam svensk korrespondent i Kabul för att bevaka konflikten i Afghanistan, börjar berättelsen i Somalia.

Där är fattigdomen stor och sjukvårdsresurserna små.

Expressen var med när Unicef massvaccinerade barn i Mogadishu, en av världens farligaste städer, och de närmaste dagarna kommer hon också skriva ifrån exempelvis Moçambique där barn dör i sjukdomar och ifrån Niger där 13-åriga flickor bland annat gifts bort.

Detta är verkligheten för många.

Men du kan förbättra den.

Unicef och Expressen vill ha din hjälp för att hjälpa.