Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En ny tv-värld

Det här är en bild ur tv-programmet om Carl Bildt-dokumentären i veckan, när Niklas Svensson intervjuade bland annat en barndomsvän och två EU-parlamentariker om utrikesministern. Det var en testsändning som gjordes live, direkt efter att SVT-dokumentären sänts, och en liten föraning om den nya tv-världen.

Kvällstidningarna kommer att göra mer live-tv och samtidigt satsa mer på program. Vi tror att det tillför något – våra nyhetsredaktioner är ju, som bekant, väldigt snabba ut med nyheter. Men egentligen är detta tecken på något annat. Något större.

I går kväll stod teven på och där rullade ”Argo”, filmen om revolutionen i Iran 1979, men den gick inte på någon av broadcasting-kanalerna. Jag spelade istället upp filmen från iTunes, precis som jag häromdagen såg tv-serien om BBC-programmet ”The Hour” via Netflix. Fantastiska tjänster, båda två, och även om det säkert finns tittare som är bättre bevandrade i nättjänster än jag som kan ha synpunkter på både iTunes och Netflix så har de i alla fall förbättrat tv-utbudet hemma hos mig.

Och via Apple TV spelar jag upp tidningarnas tv-sändningar på min vanliga vägg-tv. Självklart ser jag mycket annat också, SVT och TV4 erbjuder ju väldigt många bra program och serier, men när det gäller snabba nyheter eller nischad flödes-tv är Aftonbladet TV och Expressen TV faktiskt piggare. Vi sänder helt enkelt mer om prinesessan Lilians begravning, Sverige-Irland eller vad det nu kan handla om som tidningarna har definierat som stora saker.

Det ena utesluter förstås inte det andra. ”Brottet” på SVT blir ju inte mindre bra bara för att ”House of cards” finns på Netflix, TV4:s breda underhållning är lika bra även om nya Bondfilmen ”Skyfall” redan finns hos iTunes. Den här valfriheten är fantastisk, och jag hoppas att Aftonbladet TV och Expressen TV kan bidra mer fler alternativ.