Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Snabbt och värdigt om Stangertz

Här är ett exempel på hur snabbt mediesajterna fungerar. I går kväll, efter den tragiska bilkraschen i Malå, var det en twittrare som på mikrobloggen ifrågasatte hur det kan komma sig att Expressen.se och Aftonbladet.se är snabbare och erbjuder mer bevakning än den lokala nyhetssajten? Svaret var förstås att kvällstidningarna är 24/7-bemannade och organiserade just för fortlöpande nyhetsförmedling. I normalfallet är förstås Norran alltid bättre på det som sker i Malå.

Men här är ett exempel till – efter det tråkiga beskedet om Göran Stangertz död:

Nyheten om dödsfallet kom i morse, från Aftonbladet, men på Expressen.se reagerade nyhetschefen Carl-Johan Bergman agerade snabbt. Reportranar Anna Skarin och Magnus Andersson har samlat in kommentarer från familj, vänner och kollegor. Bernt Eklund skrev krönika för webben. Johan Larsson gjorde bildspelet och Mikael Ringberger redigerade allt. Sammantaget ett fint och värdigt paket om en skådespelare som vi alla sett, och ett bra bevis på hur snabbt kvällspressen arbetar i de digitala mediekanalerna.

På Aftonbladet.se ser det nu ut så här: