Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Farväl till Åke Ahrsjö i dag

Klockan 14 i dag begravs Åke Ahrsjö i Kungsholmens kyrka i Stockholm.

Han var i många år en legendarisk vd för Expressen – för att inte säga hela tidningsbranschen! – och jag försökte sammanfatta denna livsgärning i allas vår tjänst en bloggpost: ”Journalisten Åke Ahrsjö är död”

Tillsammans med den dåvarande chefredaktören, Bo Strömstedt, ledde Åke den här tidningen under en tid då Expressen var så stor att man köpte en morgontidning i Baltikum och sånär, sägs det i alla fall, slog till på en kvällstidning i USA med.

Jag vet nu inte hur nära det verkligen var att Expressen förvärvade New York Post när den var i kris, vilket den väl förresten alltid är ekonomiskt, höll jag på att säga, men det blev senare istället en annan mediemogul – Rupert Murdoch – som tog över The Post. Men ingen som kände honom tvivlar nog på att det lika gärna hade kunnat vara Åke som Rupert som styrde på Manhattan…

Anyway. Carl-Johan Bonnier, styrelseordförande för Bonnier AB, och Bengt Braun, tidigare vd och idag styrelseledamot för Bonnier AB, har i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet också skrivit om Åke Ahrsjö:

Vi blir nog många som tar avsked i eftermiddag.