Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Dina Pengar tillbaka igen

Nu kan du köpa Dina Pengar igen. Vi säljer magasinet med Expressen fram till tisdag, men den som kan sin tidningshistoria minns förstås att Dina Pengar var en vinjett i Expressen redan för flera decennier sedan. Sedan blev Dina Pengar en bilaga som vi gjorde med Affärsvärlden, och som jag var redaktör för, och därefter en avdelning i tidningen, som Hasse Bolander – nu på Dagens Industri – redaktörade.

Senare relanserades Dina Pengar som en sajt, som Expressen drev med Dagens Industri och med Björn Hedensjö som redaktör, och då var den också en avdelning i huvudtidningen. Lång historia, alltså, men nu är Dina Pengar tillbaka – som magasin.

Händelsevis träffade jag i går Johan Wallqvist, tidigare reporter på bilagan Dina Pengar men idag chef för redaktionell kommunikation på Handelsbanken, och strax efteråt också Malin Crona, tidigare webbredaktör på sajten DinaPengar.se men idag chefredaktör för 8 Sidor.

Vad vi talade om ska jag återkomma till i bloggen, men så här ser i alla fall några sidor i bilagan ut:

Redaktör för magasinet som finns hos återförsäljarna nu är Kerstin Thornström, som var reporter på bilagan som jag ledde i mitten av 90-talet. Allt går igen, som ni ser, och Björn Hedensjö träffade jag förresten också häromdagen när vi diskuterade sajter. Och Hasse Bolander träffade jag häromveckan när jag höll föredrag om pressetik och moral för Dagens Industris nyhetsreportrar.

Det är en rätt liten medievärld, faktiskt.