Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Björn af Kleen om Schibsted

De senaste veckorna har dagspressens framtid diskuterats. Många mediehus har aviserat besparingar, och allvaret i branschens omställning från print till digitalt bevisas väl av att 2011 faktiskt var det sjunde bästa året någonsin ekonomiskt för de svenska dagstidningarna. De riktigt stora mediehusen – Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter – tjänade hundratals miljoner kronor. Och fortfarande läser över fem miljoner svenskar en tryckt tidning, vilket gör oss till världens fjärde mest tidningsläsande folk. Som nån sagt:  a l l a företag och branscher drömmer om en sån kris som tidnings-Sveriges…

Och ändå: varsel på varsel, mediechefer som skär ner – för att de saknar tro på framtiden. Vi står inför stora utmaningar och den senaste veckan har DN Kultur inlett en artikelserie om just dagstidningen. Björn af Kleen tar idag vid, på våra kultursidor, om utvecklingen i Norge: ”Schibsteds stora slakt”