Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

News of The World eller WASP?

Här är en bild från USA:s ambassadörsresidens i Stockholm i går, där det minglades för att – lite i förväg – fira USA:s nationaldag.

Fotografiet togs av TV4-reportern Ulf Kristofersson och dokumenterar det tillfälle då en centralt placerad regeringstjänsteman uppmanar mig att spela svensk musik under ”DJ Battle” i Almedalen. Tjänstemannen, som arbetar i Rosenbad, är en Almedalsveteran och var mycket tydlig med att DN:s publisher Gunilla Herlitz och jag, aka Bonnier House Mafia, för publikfrieriets skull borde lira Gyllene Tider på ”Kallis” på onsdag.

I går kväll gick jag igenom en mängd låtalternativ. Gunilla har bra koll på musiken, men det har också kommit in flera förslag på Twitter och via mejl. Expressens vd, Bengt Ottosson, och vår musikrecensent, Anders Nunstedt, har också bidragit. Många som hört av sig har gjort det med tydliga kopplingar till det ena och det andra.

”News of The World” med The Jam kanske skulle passa journalistfolket i Visby, föreslog någon. ”Zum, zum, zum lilla sommarbi” med Ann-Louise Hansson kastade någon annan fram som en anspelning till Expressen… men då är det kanske bättre att gå rakt på sak? Och glamrocka med W.A.S.P. ? Om det nu ska vara getingspår. Nå, vi får väl se. Jag tror inte någon av dessa låtar kommer med, men lite glimten i ögat måste man väl ha?

Hur det går i en DJ-fajt med Aftonbladet ska väl egentligen man inte ta så allvarligt på, och lika oseriös men kul är Lars Demians ironiska ”Expressen” som driver med kvällspressens nyhetsförmedling:

Fast: den här sången gör sig nog inte heller på ett dansgolv där dryga tusen glada politiker, PR-konsulter och murvlar ska ha kul. Jag får återkomma med bättre musik.