Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Kungabilden granskad av Expressen

Expressen publicerar i dag en av ”kungabilderna”. Den avslöjar, enligt gangstern Mille Markovic, kungen tillsammans med flera okända kvinnor.

Men Expressen har låtit bildanalysexperter från tre oberoende företag granska fotografiet, och deras slutsats är att fotot nog är manipulerat. Helt säker kan ingen vara, men flera detaljer på bilden som ska vara med i en kommande bok om Markovic är uppenbart fel. Det hindrar förstås inte att han har andra bilder, eller filmer, som är kompromotterande men det är ändå intressant att medierna för första gången haft möjlighet att granska åtminstone en av ”kungabilderna”. Så här ser det ut i tidningen:

Sista ordet? Knappast. De här sidorna planerades av redigeraren Johan Andersson och layoutchefen Göran Forsberg, och nu fortsätter att granska den här historien. Det är Michael Syrén och Christian Holmén i vår grupp för undersökande journalistik som har fått fram den ”kungabilden” och låtit undersöka den. Nästa kapitel skrivs redan klockan 0930 nu på morgonen, i Solna tingsrätt, när Mille Markovic står åtalad och Expressen TV sänder direkt.