Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Gott Nytt År – från Carola

href=”https://bloggar.expressen.se/thomasmattsson/files/2011/12/20111231-032547.jpg”>20111231-032547.jpg
Här står Per-Erik Melin och Fuad Aliyev från Screenbolaget i konferensrummet Carola på vår redaktion. Rummen är döpta efter storsäljare, och nu börjar vi pryda dem med förklarande bilder och texter. Göran Forsberg har redigerat, och Irina Halling och jag har gjort bildtexter. Riktigt kul har det varit.

Det är viktigt att värna sin historia om man ska kunna se framåt med någon sorts erfarenhet, och därför är Per-Erik och Fuad särskilt betydelsefulla en sån här dag. 2011 blir snart 2012 och jag önskar er alla Gott Nytt År.

Mest lycka önskar jag Martin Schibbye, Johan Persson och Dawit Isaak. Ni vet varför, också ni anonyma ”troll” som skriver artikelkommentarer och bloggar och tycker till i olika forum. Er yttrandefrihet försvarades inte heller i år av fega, okunniga och inte sällan främlingsfientliga inlägg om exempelvis journalisterna i Etiopien och Eritrea. Nej, det fria ordet försvarades också 2011 av sådana som Martin, Johan och Dawit – tänk på det, och dem, när ni skålar i kväll.

Skriv istället öppet under 2012, stå för era åsikter med namn och bild om ni ska tas på allvar. Rasistisk offermentalitet nödtorftigt förklädd till ”mediekritik” roar säkert troll i mörker, men tål sällan offentlighetens ljus.

Mitt nyårslöften för 2012 blir att negligera anonyma artinelkommentater eller Twitter-poster, det är ju knappast mödan värt att seriöst försöka argumentera och förklara med folk som inte ens tror på sina egna ord så mycket att de vill företräda dem.

Behöver man vara anonym kan man istället tipsa Expressen på 71717@expressen.se eller med ett SMS till 71717.

Så, Per-Erik och Fuad och ni andra, Gott Nytt År!

<a