Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Ny blogg av Fredrik Sjöshult


Nu har vår ekonomireporter Fredrik Sjöshult också börjat att blogga. På bilden här ovan ser du honom med kungen, under en reportageresa där Fredrik följde med på företagsbesök i Kina. Det var på den resan som en skämtsam kung poserade på bild med Expressens utsända, och sådana bakom kulissser-inblickar kanske vi får ta del av i bloggen. Men förmiddagens postning där har en allvarligare rubrik: ”Ingves har lärt sig läxan


Här står Fredrik med H&M:s koncernchef Karl-Johan Persson, som han kommenterar i posten ”H&M-kalabalik i Singapore”. Klädjätten är ett stort bolag som förstås omskrivs ofta i Expressen, och häromdagen kom Fredrik hem från en resa till Asien där han skildrade hur H&M växer. Den gången blev det telefonintervju med Karl-Johan Persson och histiorien bakom det snacket kan ni läsa om i bloggen.

Vi rekryterade Fredrik från Dagens Industri och på Expressen har det blivit en hel del fordonsindustri. ”Saab rekonstrueras igen” bloggade han i morse och häromdagen berättade om ilskna reaktioner: ”Hatmejl efter Saabkrönikor”

Det senaste dygnet har intervjun med Johan Staël von Holstein, som också gjordes i Singapore, citerats flitigt här och var. Lite om det i den nya bloggen, också: ”Twittrat om Staël von Holstein”