Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Kanske borde Guillou börja jobba för KGB igen

Läser Jan Guillous söndagskolumn och ser att han – än en gång – kritiserar Expressen och Säpo. För vilken gång i ordningen? 10:e? 100:e? Hur många år har han räddat sina spalter med detta ämne? 10 år? 20? 30? Fler?

Jag tycker ju att Guillou är underhållande, men nog är det lite förutsägbart att det så ofta handlar om Expressen och Säpo?

Å andra sidan: han skriver ju för Aftonbladet och har varit KGB-agent, så det handlar väl mer om ideologi – och kanske att snabbranda ur sig en krönika en Bokmässan-vecka – än om journalistik.

Den sovjetiska säkerhetstjänsten betalade ju också för Guillous texter en gång i tiden, men de efterfrågade säkert större variation.

Kanske borde Guillou återgå till att låta ryska ambassaden på Gjörwellsgatan vara hans redaktör, då kommer nog krönikorna handla om mer än bara kvällstidningen rakt över gatan – Expressen.