Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Jag köper aktier i Fabege…

Så är man snart aktieägare igen, då. Jag la i går kväll en köporder på Fabege-aktier, eftersom jag den senaste tiden börjat intressera mig allt mer för fastighetsmarknaden. Fabege är ju, enligt hemsidan, ” …ett av Sveriges ledande fastighetsbolag” – så det borde rimligen vara ett bra sparande. Och redan i går kunde alla vi blivande delägare glädja oss åt att kursen steg med hela 1:40 kronor!

Jag tror inte man ska underskatta sådana tecken. På Gjörwellsgatan 30, där Expressen olyckligtvis har sina lokaler en bit över markplan, vilket dessvärre gör oss rätt beroende av hissar, är jag som kommande Fabege-investerare hoppfull.

Det är, förstås, också relevant att ha verksamhetsfokus, och därför får jag åtminstone glädjas åt att hissarna i Expressen-huset bara stod stilla i cirka två dygn.

I går kväll, när nästan alla anställda gått hem, när medarbetare med sjukintyg om att undvika fysisk ansträngning ändå tvingats stapplat fyra våningar upp och ner tack vare Fabege, ja, då kände man sig trots allt ändå som en uppmärksammad och uppskattad kund i en lokaljätte med ett fastighetsbestånd om cirka 27 miljarder kronor.

Jag tror det kommer att bli jättebra. Jag tror på Fabege och tillsammans med andra stora institutionella ägare – som SEB Fonder, SHB Fonder, Folksam-gruppen med flera – kommer vi nog att få igång också hissarna här på Expressen.

För tänk er själva: du arbetar på, säg, Expressens tv-redaktion och du ska varje dag släpa kameror och annan utrustning upp och ner… men hissarna funkar inte! Så det blir till att bära allt som är tungt en våning, från garaget upp till bildbyrån Scanpix, för att ens komma upp från nedre plan. Sedan går du en våning till – och är i entrén. Då är det bara fyra våningar kvar.

Till slut, efter att ha pustat dig förbi DN och SBS Radio, är du uppe på Expressen. Och då är det bara att be om att nyhetschefen inte vill skicka ut dig på nytt uppdrag igen. Eller att hissarna, äntligen, fungerar.

Det senare ska man dock inte ta för givet, läs bloggposten ”Hotet mot journalistiken – hissarna”, men jag är ändå optimistisk. Jag tror på Fabege.