Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fotbollsguld, flygbild och rundgångare

Det blir nog inte mycket mer klassisk kvällstidning än så här, detta är bilagan SPORT-Expressen om Helsingborgs guldfirande i går kväll. Flygbilden över Olympia togs av Nils Petter Nilsson och en sådan är vi ensamma om i dag.

Så här såg de ut när Malmö FF vann allsvenskan 2010:

Och så här såg sportbilagan ut när AIK tog guld 2009:

1991 gjorde ju nattchefen Edgar “Anton” Antonsson en historisk första- och sistasida om Tre Kronors VM-guld och Carolas seger i Schlager-EM. Sådana kallas för “rundgångare” eller “vändetta”, och sedan dess har vi sett det greppet några gånger i kvällspressen. Redigering är mycket viktigt i just kvällstidningar, och här är fler bra exempel från i dag:

Sidorna 2-3: Flygbild över E6:an i ögonblicket då guldet är klart. Tagen av Nils Petter Nilsson. Finns bara i Expressen.

Sidorna 4-5: Flygbild över Olympa, mer närbild än tidigare. Tagen av Nils Petter Nilsson. Finns bara i Expressen.

Sidorna 6-7: Bild med pokalen. Tagen av Sven Lindwall. Vi fick låna pokalen, med godkännande av MFF och Svenska fotbollförbundet (tack, Lars-Åke Lagrell!). Åsa Josefsson transporterade den till Helsingborg, lät spelarna lyfta den, sen körde vi tillbaka den till MFF och deras värdeskåp.

Jag tycker att vår bevakning av den allsvenska vinnaren är jättebra. Vårt team som först såg matchen i Göteborg och sen åkte till Helsingborg var Johan Orrenius, Daniel Kristoffersson, Jens Brandberg, Carl Juborg, Nils Petter Nilsson, Erik Terneborn och Sven Lindwall. Magnus Jönsson och Oscar Persson anslöt i Helsingborg.

Daniel Berglund, nyhetschef på SPORT-Expressen, var hjärnan bakom hela logistiken och idéerna. Han ledder tillsammans Mattias Eriksson logistiken och nyhetsarbetet i Stockholm. Andreas Andersson ledde redigeringen.