Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Medarbetare fast i hissen – rädda oss Mats Qviberg

I morse bloggade jag om ett nygammalt hot mot journalistiken: nämligen hissarna i Expressen-huset på Gjörwellsgatan i Stockholm.

Det är, menade jag, svårt att förtjäna ”Guldspaden” eller ”Stora Journalistpriset” om man inte kommer ut ur en hiss. (Fråga chefen för DN:s sajt, Björn Hedensjö, som en gång satt instängd i cirka 1,5 timme i en av hissarna i vårt hus. Och häromdagen stod Mikael Persbrandt och väntade på hissen innan han gav upp.)

Jag citerade hur vår dåvarande adminstrative redaktör, Lars Flodström, redan 1990 ilske skrev till den förre fastighetsägaren.

Nu, i morgonens bloggpost, varnade jag särskilt för en hiss. Och några timmar senare såg det ut så här:

En medarbetare på bildredaktionen var på tisdagen instängd i cirka 20 minuter innan hon släpptes ut!

I dag ska jag till regeringskansliet för att diskutera krishantering, men jag åker nog direkt dit hemifrån. Kan inte ta risken att börja dagen på redaktionen och riskera att fastna i en av fastighetsbolaget Fabeges hissar.

Hur skulle det se ut om ett 30-tal medarbetare på departementen sitter och väntar på mina åsikter om huruvida exempelvis UD bör skicka informatörer till Libanon eller Libyen när det ska evakueras svenskar? Om jag själv inte ens kan ta mig mellan våningarna i Expressens och DN:s lokaler?

När staten ska serva sina medborgare begränsas ju möjligheterna av tillgången till skattemedel, men när Fabege nu – utgår jag ifrån – ska hjälpa oss hyresgäster att färdas utan fara i huset finns det i alla fall kapitalstarka intressen.

Bland Fabeges delägare finns exempelvis Abu Dhabi Invest och det bådar ju gott.

En annan aktieägare är Mats Qviberg med familj. Mats har ju varit sommarkrönikör i Expressen tidigare, och även om finansmannen haft annat att tänka den senaste tiden så läste jag ändå i morse i en affärstidning att han nu gör comeback i Öresunds styrelse igen. Hoppas att tiden också räcker till Fabege.

Om shejkerna och familjen Qviberg tar tag i hissarna i Expressen-huset håller jag tummarna för Fabeges aktiekurs!