Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Så ska det redigeras


Jag måste ju visa det här fantastiska uppslaget också i bloggen. Det är sidorna åtta och nio i gårdagens tidning, den med nyheten om kungabebisen, och sidorna är resultatet av ett lagarbete på nattredaktionen där bland andra nattchefen Marcus Wallén och layoutchefen Göran Forsberg var drivande.

De här sidorna fångar en känsla, en attityd, som man gärna vill förmedla. När man diskuterar journalistik handlar det ofta om vad som skrivs eller vilka utgivarbeslut som tas, men lika viktig är redigeringen. Utgörningen av materialet underskattas ofta, men layouten är ofta helt avgörande. Redigerarna, och särskilt nattredigerarna, är de okända hjältarna i tidningsproduktion.