Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

När Sahlin och Reinfeldt inte ville träffas


Christina Lundell, Tomas Käll och Niklas Svensson. Anna Bäsén saknas på bilden.
   Nu har vi haft stormöte på centralredaktionen. Jag berättade om det nya trafikrekordet för Expressen.se – över tre miljoner unika besök – och marknadsdirektören Mats Löthén om förstapriset i ”INMA Awards”.

   Tillsammans med Bengt Ottosson, vd, och Per-Anders Broberg, biträdande chefredaktör, gratulerade vi därefter några medarbetare med blommot och löpsedlar. Det var många, ett 50-tal, medarbetare på redaktionen och marknadsavdelningen som arbetade i valstugan i höstas – men några var där nästan jämt.
   Som Christina Lundell, en av valstugeredaktörerna, som en natt fick åka ner till Sergels torg och på plats förhandla med Stockholmspolisen om öppettiderna. Det visade sig nämligen att polisen hade gett tillstånd till ett annan evenemang, en spårvagnsinvigning, på samma plats på samma tid dagen efter. Problem. Polisen bestämmer, förstås, men det är ju få befäl som mitt i valrörelsen vill avhysa en valstuga med tillstånd. Särskilt som alla ministrar och partiledare gästade denna valstuga. Så – det blev en kompromiss, vi höll stängt några timmar så att SL fick fira sin spårvagn.
   Niklas Svensson, vår politiske reporter, gjorde 68 tv-intervjuer på scenen och en dag hade han Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt som gäster med bara en timmes varsel. Det var kanske lite tajt, tillstod Svensson på stormötet i dag, och det tyckte också S- och M-ledarnas staber som gjorde allt för att Sahlin och Reinfeldt inte skulle behövas mötas öga mot öga.
   Tomas Käll, projektledare på marknadsavdelningen, var den som ansvarade för själva stugan. Han berättade i eftermiddags lite om vilka behov som folk som rör sig kring Sergels torg utför bakom, exempelvis, valstugor – men de kanske vi inte behöver gå in på här.
   Anna Bäsén, den andra valstugeredaktören, var inte med på stormötet men får också blommor och löpsedel.