Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Otto Sjöbergs soffa – apropå att försova sig

Klockan 06.43 i dag ska jag sitta i SVT:s morgonsoffa och diskutera journalistiken om Håkan Juholt och hans särbo. Det är tidigt. Det är extra tidigt om man måste vara i tv-huset redan kvart över sex på morgonen. Och om man jobbar på en kvällstidning som har deadline bara dryga fyra timmar tidigare, då är det verkligen extra tidigt.
   Nåväl. Förr eller senare kommer jag att försova mig till en morgondebatt, som Maud Olofsson gjorde när hon skulle vara i ”TV4 Nyhetsmorgon” och som Lars Ohly gjorde när han skulle till Sveriges Radios ”P1 Morgon”. Men värre saker har väl hänt, antar jag.
   Och apropå soffa:

   Det här är Expressens editionschef Magnus Alselind. Bilden togs i måndags – och han sitter i Otto Sjöbergs gamla soffa. Otto blev chefredaktör 2002 och slutade 2008, men den blå soffan har vi kvar. Den står nu i redaktionschefen Stefan Sjöströms arbetsrum. (Notera askkoppen på bordet… en riktig klassiker.)
    Otto Sjöberg-soffan är en gammal Ikea-soffa som Expressens tidigare personalredaktör Tobias Hellström, idag vd för Expressens och DN:s bemanningsbolag Marieberg Media, en gång köpte in.
   Tobias hade också ett soffbord ur Ikeas PS-serie och i hans rum i sydvästra hörnet av Expressens redaktion har en försvarlig del av dagens medarbetare blivit anställda.
   På samma plats i lokalerna hade händelsevis ännu tidigare Bo Strömstedt, chefredaktör 1977-1991, sitt arbetsrum med orgel och allt. Och apropå Strömstedt och soffor… i morgon ska jag blogga om soffornas soffa.
   I jämförelse är SVT:s ”Gomorron”-soffa intet.