Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Därför är Janne Josefssons årets nyhetsjournalist

Det blev Janne Josefsson på Sveriges Television som tilldelades ”Per Wendels Nyhetspris”, det som går till årets nyhetsjournalist. 75 000 kronor och äran till Mr ”Uppdrag: Granskning”.
   Juryn bestod av Otto Sjöberg (juryordförande), Peppe Engberg, Kajsa Ericson, Kjell Dabrowski och Irina Halling. Motiveringen löd:
   ”När TV riktar strålkastarljuset mot ett samhälleligt missförhållande är det ofta han som berättar storyn. Oberörd avmotstånd och mothugg fortsätter han oförtrutet, att i Pelle Wendels anda, gräva fram nyheter som någon velat dölja. Uppdrag Granskningsavslöjanden av mutskandalen i Göteborg är bara den senaste i raden av Janne Josefssons stora insatser för svensk journalistik. Det kommer mera!”
   Resumé skriver om
”En stor ära”, Dagens Media om att ”Janne Josefsson prisas av Expesssen”, Medievärlden om att ”Janne Josefsson får Expressens pris” och samma rubrik har Journalisten: ”Janne Josefsson får Expressens pris”.
   Jag är inte med i juryn, men tycker att det här var helrätt. En reporter som kan sätta valstugereportaget från 2002, granskningen av Osmo Vallos död 1998, ICA:s felaktiga datummärkning av kött 2007 och senast i år mutskandalen i Göteborg på sin CV är förstås en värdig vinnare.