Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Nytt rekord – nästan 2,6 miljoner unika besök

Det blev trafikrekord för Expressen.se igen förra veckan. Två veckor i följd har Expressen.se haft nya toppsiffror för antalet unika besök, och anledningen är förstås det enorma intresset för politik nu.
   Valveckan hade sajten 2 519 711 unika besök, men förra veckan – när det räknades röster och diskuterades eventuellt omval – blev det 2 583 895.
   Preliminära siffror i natt sa också att antalet besök var 9 397 334 och antalet sidvisningar 38 633 928.
   Rekord, alltså, och dessutom hade frekvensen – hur många gånger man besöker sajten – ökat.
   Förra måndagen hade vi den högsta dagssiffran någonsin, en bit över en miljon unika besök på en enda dag, och under veckan blev det totalt hela fyra rekord för dagtyperna.
   Det är alltid kul med fina siffror, men tro inte att vi inte vad att mycket ändå måste bli ännu bättre. Vårt bloggverktyg är under all kritik, bildspelen är inte tillräckligt bra, artikelkommentarsfunktionen knappast mest modern… ja, det finns en del kvar att göra. Det är dock inspirerande att läsare och tittare redan uppskattar sajten så mycket, att det blir nya rekord.
   Alla mediesajter hade förstås hög trafik förra veckan, precis som under valveckan, och det är kul att så många vill läsa så mycket om politik.
   Expressen har ju stärkt politikbevakningen under 2009 och 2010, inte minst med åsiktsskribenterna Lotta Gröning, som lämnade Aftonbladet för Expressen, och Marie Söderqvist, känd från Svenska Dagbladet och tv, som krönikerar från vänster och höger. Vi är därmed sannolikt den enda dagstidning som så tydligt åsiktsdeklarerar våra krönikörer, och dessutom erbjuder en från vardera block.
   Politikredaktionen förstärkts med fler reportrar, bland andra Niklas Svensson från TV4 Nyheterna, och dessutom skriver också ekonomireportern Fredrik Sjöshult, som kommer från Dagens Industri, politik. Det här ger förstås resultat – inte bara i form av nyheter, utan också i form av fördjupning. I gårdagens Expressen skrev Karl-Johan Karlsson ett utmärkt dokument om valkaoset som, faktiskt gav en helt ny bild. Läs Karl-Johans reportage här.
   Expressen.se har allt det här, men också alla uppdaterade nyheter under dagen och direktsänd webb-tv. Den senaste veckan sände exempelvis Emanuel Karlsten direkt från rösträkningen i Trollhättan.
   I valrörelsens slutskede och direkt efter valet följer Expressen statsministerkandidaterna hela tiden, och därför publiceras det korta och långa texter om allt möjligt om dem. Den här närvaron har säkert bidragit till att publiken återkommer allt oftare till sajten, ofta flera gånger om dagen, och det gör att trafiken ökar.
   En normal dag gör Expressen.se mellan 200-300 publiceringar, och bara under valdagen toppades sajten av hela 62 olika så kallade ”toppslottar” (läs: huvudnyheter överst på startsidan). Då förstår ni flödet.
   Ett stort grattis till alla medarbetarna på Expressen.se.