Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kerstin Thornström sparade tusenlappar på sin mat

Dagens gäst i bloggen är Kerstin Thornström, redaktör för Expressen SÖNDAG.
• Vad skiljer Expressens söndagsbilaga från Aftonbladets söndagsbilaga?
   – Första intrycket så är det absolut layouten. De ritar sidorna mycket plockigare och säkerligen medvetet fulare. De skriver om samma ämnen som vi gör, men vi lyckas mycket bättre. Vi är snyggare och satsar mer på välskrivna reportage och genomarbetade artiklar.
• Beskriv ett bra omslag på en bilaga!
   – Det ska vara varmt, väcka nyfikenhet och överraska. Läsarna ska känna att den här bilagan vill jag ägna en rejäl stund åt på min ledighet. Ettan ska spegla hela innehållet i bilagan, allt från nya och goda recept, råd och tips om hälsa, skönhet eller den egna ekonomin, till intressanta artiklar om livsöden och underhållande lärande om vetenskap och historia. Då har vi lyckats.
• Du arbetade tidigare på Dina Pengar, Expressens privatekonomiska bilaga, vilket spartips minns du bäst?
   – Tänk igenom och skriv ner vad du ska handla innan du går till affären. Den tid som det tar, vinner man med råge i affären. Jag lyckades spara ett par tusenlappar på maten redan första månaden. Det är faktiskt sant! Det är utgifterna man kan göra något åt och onödiga småutgifter blir väldigt mycket snabbt.
• Vilken är din favorittidskrift?
   – Just nu läser jag mest trädgårdstidningar. Annars gillar jag bäst Filter. Det är spännande att öppna varje nummer. Jag blir alltid överraskad och glad. Den känns angelägen utan att vara krävande.