Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kai-Anders Nilsson om mötet med Bob Dylan

Dagens gäst i bloggen är Kai-Anders Nilsson, tf nöjeschef på Expressen.
•  Du jobbade tidigare på SPORT-Expressen, vilka likheter och vilka skillnader ser du mellan sport- och nöjesjournalistik?
   – Fler likheter än skillnader. I båda fallen handlar det om underhållning för en väldigt kunnig publik, och med fokus på de stora stjärnorna. En sak som skiljer är att sportvärlden aldrig tar paus. Det finns alltid matcher att bevaka och skriva inför. Under semestern är det VM, EM eller OS. Nöjesvärlden är inte lika konstant intensiv. Det finns perioder utan vare sig konserter, biopremiärer eller stora tv-produktioner.
• Okej, du får göra en långintervju med en nöjeskändis. Vem väljer du?
   – Lätt fråga: Bob Dylan. Ur ett mer kommersiellt perspektiv: Mel Gibson eller Agneta Fältskog på villkor att de svarar ärligt och utförligt på alla frågor.
• Senast sedda film och vilken musik har du i din cd nu?
   – Film: Jag såg ”Shrek 4” med min dotter och vi kan båda rekommendera den. Musik: Wilco på bredden och tvären. Plus att det lätt blir sånger om sommaren så här års. Topp 10-lista: ”That summer feeling” (Jonathan Richman), ”Sommaräng” (John Holm), ”4th of July, Asbury Park (Sandy)” (Bruce Springsteen), ”Summer rain” (Paul Kelly),  ”Sommarkort” (Cornelis Wreeswijk), ”Carey” (Joni Mitchell), ”Sunny afternoon” (Kinks), ”Små lätta moln” (Pugh), ”Nightswimming” (R.E.M), ”The boys of summer” (Don Henley).
• Vilken är din största egna nöjesupplevelse?
   – Thin Lizzy på Olympen i Lund.